مزایا و معایب طراحی معماری پلان باز در ساختمان مسکونی و شرکتها

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۳)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. در صورتی که بخش اول و دوم این مقاله را مطالعه نکرده اید از طریق لینک زیر وارد شوید. بیشتر بخوانید: اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۱) اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش 2)...

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۲)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. در صورتی که بخش اول این مقاله را مطالعه نکرده اید از طریق لینک زیر وارد شوید. اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش 1) سيستم هاي ناوبري فرودگاهها ILS چيست سابقهً پيدايش روشهاي مختلف جهت...

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۱)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. فرودگاه محلي است که براي نشست و برخاست هواپيماها تعيين شده است. در حاليکه فرودگاه هاي کوچک که معمولا با نام هائي ازقبيل aerodrome, airfield ياlanding strip ناميده ميشوند- ممکن است از باندهاي...

اصول طراحی معماری پذیرایی به روش پلان باز

   آیا به دنبال ایده های اتاق نشیمن با طراحی معماری پلان باز هستید؟ زندگی در خانه ای با طرح پلان باز به آرامی به بخشی از زندگی روزمره ما تبدیل شده است ، از یک دفتر خانه در داخل یک اتاق نشیمن گرفته تا یک آشپزخانه. این فضاها باید به خوبی طراحی شده و بتوانند از...

طراحی پلان طی دهه ها چه درفضاهای مسکونی و چه در فضاهای اداری به شدت تغییر کرده است. فضاهایی که متشکل از اتاقهای کوچک بسیاری بود به یک فضای یکدست و روان تبدیل شده است. طرح پلان باز با استفاده از یک فضای اصلی و تقسیم فضا به مناطق جداگانه برای استفاده های فردی ، به طرح و برنامه ریزی فضاهایی کاربردی در فضاهای مسکونی و اداری تبدیل شده است. در خانه طراحی پلان باز باعث استفاده مفید از فضا میشود و برای قضاهای کوچک منایب است.در طراحی فضاهای اداری از طرح پلان باز برای ایجاد ارتباط بهتر بین کارمندان استفاده می شود. هنگامی که طراحی به جلو می رود ، یکی از سوالات مهمی که مطرح می شود این است که آیا طراحی پلان باز یک هنجار است یا یک ایده انقلابی؟

جهت سفارش طراحی داخلی و طراحی پلان باز با ما تماس بگیرید.

تماس با ما

طرح باز برای مسکونی

خانه های آمریکایی در طول دهه ها ، نه تنها از نظر اندازه بلکه از لحاظ پیکربندی فضای زندگی نیز به شدت تغییر کرده است. طراحی معماری این خانه ها از داشتن اتاقهای مجزا برای استفاده های خاص به یک فضای اصلی بزرگ زندگی تبدیل شده است. خانه های قبل از جنگ جهانی دوم یک نقشه کلی داشتند که شامل یک راهرو اصلی بود که به عنوان شریان عمل می کرد و اتاق هایی مخصوص استفاده های خاص از آن منشعب شده بود. آشپزخانه در این مدت در پشت خانه قرار داده شد زیرا فضای سرویس در نظر گرفته شده بود و نه برای سرگرمی (کاملاً متضاد با آنچه امروزه مشاهده می شود). این به دلیل شیوه رسمی زندگی و سرگرمی قبل از دهه ۴۰ و ۵۰ بود.

فضای اصلی زندگی به عنوان یک فضای بزرگ برای پذیرایی و غذا خوری طراحی میشد ، که عنصری مثل یک شومینه دو منطقه را از هم جدا میکرد. آشپزخانه به دلیل نوع سرویس دهی فضا هنوز از بقیه خانه جدا شده بود (در این مدت خانواده های مرفه برای تهیه وعده های غذایی ،کارکنان مستقر در خانه داشتند).

بیشتر بخوانید:

اشتباهات رایج در طراحی پلان باز و چگونگی جلوگیری از آن


بعد از جنگ جهانی دوم ، طرز فکر یک آمریکایی معمولی تغییر کرد و برخلاف میل به پلانهای رسمی برای خانه سازی، آنها خواستار پلانی معمولی و بازتر بودند. نقشه پلان باز ، به طور کلی  از یک اتاق بزرگ تشکیل شده است که به مناطق مختلف تقسیم بندی شده است. تمایز مناطق مختلف با استفاده از فرش های بزرگ ، نیم دیوار ، پارتیشن یا چیدمان مبلمان ایجاد می شود. طرح پلان باز طرحی است انعطاف پذیر که به صاحبان خانه اجازه می دهد تا فضاها را بسته به نیازهای فعلی خانواده تغییر دهند. آشپزخانه از فضایی منفعت طلبانه به مرکز اجتماعات و سرگرمی های خانوادگی تبدیل شده و به یکی از مهمترین مناطق برای زندگی مدرن و سرگرمی های گاه به گاه است.
نمونه ای از طراحی مسکونی با پلان باز

نمونه ای از طراحی مسکونی با پلان باز

مزایای طراحی پلان باز

 نقشه های پلان باز نه تنها برای سرگرمی بلکه برای زندگی روزمره نیز مفید است. برای خانواده های جوان ، طرح پلان باز به والدین اجازه می دهد تا به راحتی مراقب فرزندان خود باشند. یک طرح معماری پلان باز این امکان را برای والدین فراهم می کند تا غذا را در آشپزخانه تهیه کنند و همچنان بتوانند بازی کودکان خود را در گوشه ای از فضا تماشا کنند.

مهمترین مزیت طرح پلان باز انعطاف پذیری است که به صاحبان خانه اجازه می دهد طرح فضا را هر طور که صلاح می دانند تغییر دهند و آن را متناسب با نوع زندگی و نیازهای فردی خود غالب بندی کنند.

یکی از معایب طراحی معماری پلان باز سر و صدا است. سر و صدا در فضاهای باز مسافت بیشتری را طی می کند ، و فضاهایی با پلان باز معمولا فضاهایی شلوغ تر و پر صدا تر هستند، به ویژه هنگام پذیرایی از مهمانان زیاد یا روشن بودن تلویزیون .

بیشتر بخوانید:

طراحی معماری ساختمان مسکونی به عرض ۶ متر

در پایان این موضوع به انتخاب صاحب خانه است.اوست که تشخیص می‌دهد که پلان باز برای آنها و با توجه به سبک زندگی آنها مناسب است یا خیر.اما نقشه های پلان باز به این زودی ها از مد نمی افتند و در آینده به عنوان یک ویژگی اصلی در طراحی معماری باقی می مانند.

با توجه به قیمت مسکن ، تعداد خانه ها با متراژ کم و متوسط رو به افزایش است و تعداد زیادی از این خانه ها در حال ساخت هستند. به همین دلیل در آینده نزدیک طراحی معماری پلان باز بخشی از ساخت مدرن املاک مسکونی و سنگ بنای زندگی مدرن خواهد بود.

نمونه ای از طراحی مسکونی با پلان باز

نمونه ای از طراحی مسکونی با پلان باز

طراحی معماری پلان باز برای دفاتر

طراحی معماری پلان باز فقط در طراحی ساختمان مسکونی اعمال نمی شود ، بلکه در طراحی داخلی شرکت ها نیز انجام می شود. ظهور دفتر طراحی پلان باز شرکتها تقریباً همزمان با محبوبیت آن در خانه های مسکونی اتفاق افتاده است. طرح پلان باز امکان انعطاف پذیری بیشتری را داشت و اعتقاد بر این بود که کارگران دفاتر را از محدوده اتاقهای معمول آن زمان آزاد می کند. نمونه اولیه دفتر طرح پلان باز حاوی ردیف هایی میز بود که توسط کارمندان (درخط مونتاژ کارخانه) چیده شده بود. امروزه ، تقریباً ۷۰٪ از مشاغل آمریکا مشغول اتخاذ فضاهای اداری با طرح  پلان باز هستند حتی اگر تحقیقات حاکی از این باشد که طراحی با پلان باز باعث استرس بیشتر کارمندان است.

مزایا و معایب طراحی معماری شرکتهای Open Plan:

استفاده از طراحی پلان باز باعث ارتباط بهتر و بیشتر بین کارمندان می‌شود. با کار مستقیم در کنار شخصی دیگر، فرد را بهتر می شناسید و در نهایت رابطه برقرار می کنید.

یکی از معایب طراحی معماری بر اساس پلان باز در دفاتر، سر و صدای همه افرادی است که در یک فضای بزرگ کار می کنند. این می تواند تمرکز افراد را بر روی کارشان دشوار کند. خوشبختانه استفاده از هدفون توسط کارمندان باعث جلوگیری از این موضوع میشود. نگرانی اصلی دیگر رسیدگی به حریم شخصی در یک دفتر پلان باز است. حتی اگر در محل کار خود هستید ، باید به میزان مشخصی از حریم خصوصی و شخصی برخوردار باشید ، اما یک دفتر پلان باز واقعاً هیچ گونه حریم خصوصی ای برای کارمندان ندارد.

نمونه ای از طراحی دفتر اداری با پلان باز

نمونه ای از طراحی دفتر اداری با پلان باز

طراحی معماری بر اساس پلان آزاد شامل خانه و محل کار اکثر امریکایی ها می‌شود و در طراحی به استاندارد تبدیل شده است. این موضوع بستگی به طراحان داخلی دارد که با طرحشان فضاها را قابل زیست و قابل استفاده کند.

طرح پلان باز امکان انعطاف پذیری و امکان تغییر فضا را در صورت لزوم فراهم می کند.این طرح فضایی را ایجاد می کند که می تواند به طور مداوم به فضای مورد نیاز تغییر کاربری داده و تبدیل شود.

طرح پلان باز به عنوان یک ایده انقلابی توسط معماران قرن بیستم آغاز شد و در هنگام طراحی یک خانه یا یک فضای اداری جدید به یک قاعده جدید تبدیل شده است.

منبع: arch2o.com ، نوشته شده توسط: ویلیام اسنایدر

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

اینستاگرام نقش شهر ، مفید و متفاوت :

[instagram-feed]

نظرات و تجربیات خود را درباره این مقاله با ما و سایرین به اشتراک بگذارید.

۰ نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.