طراحی نمای مدرن طراحی نمای کلاسیک طراحی نمای سنتی و ایرانی تهیه نقشه های فاز دو نما
طراحی نما
طراحی نما بر اساس ضوابط شهرداری و تهیه نقشه های فاز دو نما
طراحی نمای ساختمان
طراحی نما در ساختمان از مهمترین بخشهای ساختمان به شمار میرود به این دلیل که اولین ارتباط مخاطب با پروژه از طریق نمای آن شکل میگیرد.در طراحی ساختمان، نما بخش مهمی به شمار میرود زیرا با توجه به اینکه نمای ساختمان در مقابل عوامل جوی قرار دارد در انتخاب مصالح برای نماسازی باید دقت شود تا نمای ساخته شده اولا در مقابل عوامل جوی مقاوم بوده و در ثانی زیبایی لازم را داشته باشد و همچنین با نمای ساختمانهای مجاور هماهنگی داشته باشد. هر چه نمای یک ساختمان زیباتر باشد اثر بیشتری بر ذهن بیننده خواهد داشت.
عوامل تاثیر گذار در روند طراحی نما
ضوابط شهرداری
بافت و اقلیم شهری
بودجه و نظر کارفرما
انواع سبک های طراحی نما
سبک طراحی نما در ساختمان می تواند متاثر از عوامل مختلفی باشد ولی به طور کلی می توان گفت طراحی نمای ساختمان بر اساس خواست کارفرما، کاربری ساختمان، همجواری ها، اقلیم و … می تواند در سبک های مختلفی انجام شود.
- سبک مدرن
- سبک کلاسیک یا رومی
- سبک ایرانی یا سنتی
ویژگی های طراحی نمای مدرن
- طراحی نمای مدرن خواهان سادگی و معقول گراییست.
- عدم استفاده از جزییات پیچیده در طراحی نمای ساختمان
- در طراحی مدرن بیشتر از خطوط افقی و عمودی استفاده می شود.
- ایجاد عمق و فضاسازی در نما.
- استفاده از مصالح و تکنولوژی نوین صنعت ساختمان.
ویژگی های طراحی نمای کلاسیک یا رومی
- نمای کلاسیک خواهان لوکس گراییست.
- استفاده از جزییات پیچیده در طراحی نمای کلاسیک
- استفاده از المانهای نمای کلاسیک در طراحی نما.
- استفاده از مصالح قابل دسترس
ویژگی های طراحی نمای ایرانی یا سنتی
- نمای ایرانی خواهان پیوند با تاریخچه ایرانی است.
- استفاده از جزییات در طراحی نمای ایرانی
- استفاده از المانهای نمای ایرانی در طراحی نما.
- استفاده از مصالح قابل دسترس و بوم آورد
طراحی نمای مدرن
در طراحی نمای مدرن ساختمان معمولا بیشتر از یک نوع متریال کاربرد دارد این نوع از طراحی نمای ساختمان از اصول معماری مدرن پیروی می نماید که شامل حذف تزیین های ساختمان و سادگی المان های به کار رفته در نمای ساختمان است در طراحی نمای مدرن، عموما از زوایای قائم استفاده می شود استفاده بیشتر از یک نوع متریال ساختمانی در طراحی نمای مدرن ساختمان به معنی استفاده بیش از حد متنوع متریال معماری نیست متاسفانه در برخی پروژه ها شاهد دفرمه شدن طراحی مدرن و ایجاد شکستگی های متعدد هستیم که خارج از قواعد طراحی نمای مدرن ساختمان و مغایر با ضوابط تدوین شده شهرداری در خصوص تنوع متریال و شلوغی بیش از اندازه نمای مدرن ساختمان است.
یکی از مشکلات عدم تایید طراحی نمای مدرن ساختمان توسط شهرداری ها عدم توجه به ضوابط و قواعد طراحی نمای مدرن ساختمان می باشد .نماهای مدرن هر چه به سمت یک دستی و یکپارچگی در هارمونی نما بروند چشم نواز تر هستند. پیچیدگی های نمای مدرن بیشتر در مهندسی طراحی است تا آنچه که طراح نما قصد دارد به صورت واضح به نمایش درآورد. عموما از نماهای مدرنی لذت میبریم که در ذهن ما سوالات متعددی به وجود آورند مانند اینکه چگونه این نما اجرا شده است. این قسمت از نمای مدرن به چه وسیله ای مهار شده یا پرسش هایی از این دست که نقاط تکیه گاه و اتصال و قسمت های اصلی و فرعی در سازه نما برای ما واضح نباشند، در طراحی نمای مدرنِ روز سادگی در پشت یک پیچیدگی مهندسی شده پنهان میشود. در طراحی این دست نماهای مدرن به طراحان معماری نیاز داریم که مسلط به مباحث اجرایی ساختمان باشند و طرح های آنها کاملا قابلیت اجرایی داشته باشند.
انواع سبک های نمای مدرن
- طراحی نمای پست مدرن
- طراحی نمای مدرن هندسی
- طراحی نمای مدرن مدولار
جزئیات و مصالح و روش های طراحی نمای کلاسیک
در طراحی نمای کلاسیک رومی همانطور که از اسم آن مشخص است با متریالی سر و کار داریم که در زمان پیدایش این سبک طراحی معماری به عنوان تنها متریال کاربردی طراحی نمای ساختمان استفاده می شد و آن سنگ نمای ساختمان است. با گسترده شدن عملیات استخراج سنگ های زینتی و افزایش تنوع سنگ های تولیدی استقبال معماران و سازندگان برای استفاده از متریال سنگ افزایش یافت و طراحی نمای کلاسیک ساختمان به عنوان متقاضی پر و پا قرض این متریال عرض اندام نمود.در طراحی نمای کلاسیک رومی استفاده از سنگ در نمای ساختمان رکن اصلی طراحی نمای ساختمان را بر دوش میکشد ساختار نمای کلاسیک از نظر معماری و طراحی، پیچیده و با جزئیات زیاد همراه است .
با افزایش تقاضای اجرای نمای کلاسیک رومی، طراحی نمای کلاسیک رومی از یک سبک معماری تجملاتی و لاکچری و پر هزینه به شاخه های غیر اصیلِ کم هزینه و متوسط نیز تبدیل گشته است و این نیز از آفت های طراحی معماری در کشور است از دیرباز تاکنون طراحی نمای کلاسیک به علت هزینه های بالای معماری بنا و طراحی نما و متریال مرغوب به کار گرفته شده و همچنین وسعت بالای بناهای کلاسیک ، مختص طبقه اشراف و مرفه جامعه بوده است و با تلفیق طراحی نمای کلاسیک با متریال بی کیفیت و عدم اجرای استاندارد نمای کلاسیک آسیب جدی به طراحی کلاسیک و منظر شهری وارد شده است.
هزینه و بودجه نمای رومی
طراحی نمای رومی نقش ها و طرح های فراوانی دارد. این طرح و نقش ها همه باید با استفاده از دستگاه سی ان سی ایجاد شود و هزینه ی سی ان سی کردن سنگ ها بسیار بالا ست. این هزینه ی زیاد مورد نیاز سی ان سی مقدار بودجه برای اجرای نمای رومی را بالا می برد.
در معماری به سبک کلاسیک رنگ ها دارای محدودیت هستند زیرا تنها رنگ های گرم نظیر قهوه ای، طلایی، برنزی، یشمی و … انتخاب می شوند. مهم ترین نکته ای که در انتخاب رنگ اینگونه بناها باید رعایت شود، استفاده از یک الی دو رنگ است نه بیشتر. در حال حاضر نمای کلاسیک توسط سازندگان و معماران مختلفی برای ساختمان های مختلف اجرا می شود. این نما شکوه و عظمت فوق العاده ای به بنا می بخشد و یادآور معماری روم و یونان است. قیمت نمای کلاسیک در مقایسه با سایر نماها کمی بالاتر است زیرا متریال اصلی برای اجرای این نما سنگ است و سنگ نیز دارای انواع و قیمت های متفاوتی می باشد.
طراحی نمای سنتی ایرانی و نمای سنتی – مدرن
اگر حال و هوای خانه های آجری باعث ایجاد حس آرامش در شما میشود ، قطعا طراحی نمای سنتی ایرانی بهترین گزینه برای شماست.طراحی این نما حال و هوای سال های دور را در ذهنمان تداعی میکند. حال و هوای خانه های آجری با پنجره های بلند رنگی و حوض وسط حیاط که سراسر حس آرامش را به ارمغان می آورد.استفاده از قوس ها و گره ها با ترکیبات هندسی منحصر به فردشان از ویژگی های این سبک به شمار میرود . در معماری سنتی ایرانی هندسه حرف اول را میزند و طراحی بر پایه قوانین هندسی پیش میرود.
امروزه ترکیب معماری سنتی و مدرن باعث خلق آثار منحصر به فردی میشود.استفاده از گره ها و قوس ها در ترکیب با متریال مدرن همچون بتن، سیمان و یا سنگ ترکیب منحصر به فردی را به وجود می آورد.اگر آرامش معماری سنتی را در ترکیب با زندگی و بافت شهری مدرن می خواهید، پیشنهاد ما به شما معماری سنتی -مدرن است.
و اگر حال و هوای خانه های سنتی با حس آرامش منحصر به فردشان را می خواهید،نمای سنتی ایرانی بهترین گزینه برای شماست.