هماهنگی سازه و معماری جهت تهیه نقشه فاز دو

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۳)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. در صورتی که بخش اول و دوم این مقاله را مطالعه نکرده اید از طریق لینک زیر وارد شوید. بیشتر بخوانید: اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۱) اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش 2)...

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۲)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. در صورتی که بخش اول این مقاله را مطالعه نکرده اید از طریق لینک زیر وارد شوید. اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش 1) سيستم هاي ناوبري فرودگاهها ILS چيست سابقهً پيدايش روشهاي مختلف جهت...

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۱)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. فرودگاه محلي است که براي نشست و برخاست هواپيماها تعيين شده است. در حاليکه فرودگاه هاي کوچک که معمولا با نام هائي ازقبيل aerodrome, airfield ياlanding strip ناميده ميشوند- ممکن است از باندهاي...

اصول طراحی معماری پذیرایی به روش پلان باز

   آیا به دنبال ایده های اتاق نشیمن با طراحی معماری پلان باز هستید؟ زندگی در خانه ای با طرح پلان باز به آرامی به بخشی از زندگی روزمره ما تبدیل شده است ، از یک دفتر خانه در داخل یک اتاق نشیمن گرفته تا یک آشپزخانه. این فضاها باید به خوبی طراحی شده و بتوانند از...

در این مقاله به توضیح هماهنگی نقشه فاز یک و نقشه سازه جهت تهیه نقشه فاز دو می پردازیم.نقشه های سازه،تاسیسات مکانیکی و الکتریکی پیش از شروع کار فاز دو می بایست تهیه شده باشند.جهت تهیه نقشه فاز دو، ابتدایی ترین قدم هماهنگی سازه و معماری است .

هماهنگی تیرها و ستونها با پلان معماری

در ابتدا فایل ستون گذاری و تیر ریزی هر طبقه را مورد بررسی قرار میدهیم.تراز تیر ریزی و تراز معماری باید در هماهنگی باشند ، بدین صورت که بسته به ضخامت بتن و کف سازی ،تراز معماری بین ۲۰ تا ۳۳ سانتیمتر بالاتر از تراز سازه قرار می گیرد.تفاوت این تراز به ضخامت بتن،موقعیت سقف(بام باشد یا طبقه) و استفاده از بتن شیب بندی و عایق حرارتی بستگی دارد.

ضخامت کفسازی بام در نقشه فاز دو

ضخامت کفسازی بام

ضخامت کفسازی طبقه در نقشه فاز دو

ضخامت کفسازی طبقه

در تهیه نقشه فاز دو توجه به ارتفاع ستونها و هماهنگی آن با ارتفاع هر طبقه الزامی است.همچنین هماهنگی تیر ها و داکت ها در سازه و معماری الزامی می باشد.در فضاهایی مانند داکتها و نورگیر ها توجه شود که تیر از این فضاها گذر نکرده باشد. همچنین از زیر توالت ایرانی نیز باید تیری گذر نکند، چرا که مانع نصب توالت در این مکان می گردد.

برای هماهنگی بهتر سازه و معماری در فازدو بهترین کار این است که ابتدا فایل سازه را بلوک کرده و وارد فایل فاز یک معماری کنیم.سپس مقیاس نقشه سازه را با فایل معماری هماهنگ کرده و هر دو نقشه را به تفکیک طبقات روی هم قرار  دهیم.سپس به مواردی که در بالا ذکر شد توجه کنیم.

هماهنگی تراز میان طبقه و بادبندها با پلان معماری

در هماهنگی معماری و سازه برای تهیه نقشه فاز دو باید به تراز تیر های میان طبقه که عمدتا در پله ها قرار دارند و همچنین بادبندها توجه کرد.توجه شود که بادبند ها در تداخل با بازشو ها ،درها و پنجره ها قرار نگیرند.

تداخل بادبند با پنجره

تداخل بادبند با پنجره

هماهنگی تراز پی با پلان معماری

در فاز دو باید به تراز پی توجه نمود،چرا که تراز طبقه همکف بر تراز پی تاثیر خواهد گذاشت و تراز پی در نقشه سازه می بایست در هماهنگی با ترازطبقه همکف قرار داشته باشد.برای تشخیص تراز پی می توان نقشه پی ریزی را چک کرد .همچنین میتوان از پایین ترین تراز ستون گذاری،تراز پی را تشخیص داد.

 تشخیص تراز روی پی جهت تهیه نقشه فاز دو

تشخیص تراز روی پی جهت تهیه نقشه فاز دو

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

اینستاگرام نقش شهر ، مفید و متفاوت :

نظرات و تجربیات خود را درباره این مقاله با ما و سایرین به اشتراک بگذارید.

۰ نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.