در این مقاله به توضیح هماهنگی نقشه فاز یک و نقشه سازه جهت تهیه نقشه فاز دو می پردازیم.نقشه های سازه،تاسیسات مکانیکی و الکتریکی پیش از شروع کار فاز دو می بایست تهیه شده باشند.جهت تهیه نقشه فاز دو، ابتدایی ترین قدم هماهنگی سازه و معماری است .
فهرست مطالب
هماهنگی تیرها و ستونها با پلان معماری
در ابتدا فایل ستون گذاری و تیر ریزی هر طبقه را مورد بررسی قرار میدهیم.تراز تیر ریزی و تراز معماری باید در هماهنگی باشند ، بدین صورت که بسته به ضخامت بتن و کف سازی ،تراز معماری بین ۲۰ تا ۳۳ سانتیمتر بالاتر از تراز سازه قرار می گیرد.تفاوت این تراز به ضخامت بتن،موقعیت سقف(بام باشد یا طبقه) و استفاده از بتن شیب بندی و عایق حرارتی بستگی دارد.
در تهیه نقشه فاز دو توجه به ارتفاع ستونها و هماهنگی آن با ارتفاع هر طبقه الزامی است.همچنین هماهنگی تیر ها و داکت ها در سازه و معماری الزامی می باشد.در فضاهایی مانند داکتها و نورگیر ها توجه شود که تیر از این فضاها گذر نکرده باشد. همچنین از زیر توالت ایرانی نیز باید تیری گذر نکند، چرا که مانع نصب توالت در این مکان می گردد.
برای هماهنگی بهتر سازه و معماری در فازدو بهترین کار این است که ابتدا فایل سازه را بلوک کرده و وارد فایل فاز یک معماری کنیم.سپس مقیاس نقشه سازه را با فایل معماری هماهنگ کرده و هر دو نقشه را به تفکیک طبقات روی هم قرار دهیم.سپس به مواردی که در بالا ذکر شد توجه کنیم.
هماهنگی تراز میان طبقه و بادبندها با پلان معماری
در هماهنگی معماری و سازه برای تهیه نقشه فاز دو باید به تراز تیر های میان طبقه که عمدتا در پله ها قرار دارند و همچنین بادبندها توجه کرد.توجه شود که بادبند ها در تداخل با بازشو ها ،درها و پنجره ها قرار نگیرند.
هماهنگی تراز پی با پلان معماری
در فاز دو باید به تراز پی توجه نمود،چرا که تراز طبقه همکف بر تراز پی تاثیر خواهد گذاشت و تراز پی در نقشه سازه می بایست در هماهنگی با ترازطبقه همکف قرار داشته باشد.برای تشخیص تراز پی می توان نقشه پی ریزی را چک کرد .همچنین میتوان از پایین ترین تراز ستون گذاری،تراز پی را تشخیص داد.
۰ نظر