درک اهمیت دانش بومی معماری و شهرسازی در «معماری باهمستان»

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۳)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. در صورتی که بخش اول و دوم این مقاله را مطالعه نکرده اید از طریق لینک زیر وارد شوید. بیشتر بخوانید: اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۱) اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش 2)...

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۲)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. در صورتی که بخش اول این مقاله را مطالعه نکرده اید از طریق لینک زیر وارد شوید. اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش 1) سيستم هاي ناوبري فرودگاهها ILS چيست سابقهً پيدايش روشهاي مختلف جهت...

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۱)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. فرودگاه محلي است که براي نشست و برخاست هواپيماها تعيين شده است. در حاليکه فرودگاه هاي کوچک که معمولا با نام هائي ازقبيل aerodrome, airfield ياlanding strip ناميده ميشوند- ممکن است از باندهاي...

اصول طراحی معماری پذیرایی به روش پلان باز

   آیا به دنبال ایده های اتاق نشیمن با طراحی معماری پلان باز هستید؟ زندگی در خانه ای با طرح پلان باز به آرامی به بخشی از زندگی روزمره ما تبدیل شده است ، از یک دفتر خانه در داخل یک اتاق نشیمن گرفته تا یک آشپزخانه. این فضاها باید به خوبی طراحی شده و بتوانند از...

گزارش بخش خبری سایت نقش شهر به نقل از خبرگزاری مهر :

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «معماری باهمستان» نوشته لئون کریر با ترجمه سهند لطفی و امیر یدالله‌پور به ماهیت نظری شهر معاصر می‌پردازد. کریر در این کتاب با نقد جریان‌های کنونی عملی و نظری معماری و شهرسازی، از لزوم بازگشت به شیوه‌های سنتی ساخت‌وساز سخن می‌گوید؛ اما در این عمل از هویت مدرن زمانه خود غافل نیست؛ او در پی ساختن شهرها و باهمستان‌ها و ساختمان‌هایی است که سرزنده و پایدار باشند و مانند آنچه از سده‌های پیشین به میراث مانده تا سده‌های آینده دوام آورند.

آموزه بنیادین لئون کریر بازشناسی سنت‌های بومی در کالبد شهرها و بناها و به کار بستن دوباره آن‌ها در نظریه و عمل است تا درک اهمیت دانش بومی معماری و شهرسازی و گسترش آن و در نتیجه خلق مکان‌های شهری پایدارتر و هویت‌مندتر صورت بگیرد.

در مقدمه کتاب «معماری باهمستان» آمده است: این کتاب یک آسیب‌شناسی و یک درمان پیش‌رو می‌نهد: نقد و طرح همزمان. آفرینش مکان‌ها برآیند ساخت‌وسازهای خودبه‌خودی و نوآوری‌های نخبگان به تنهایی نیست، بلکه برآیند انگیزه و هنر است. چنین چشم‌اندازهایی به شکل مسلم می‌انجامند. آفرینش مکان باید پاسخ‌گوی نیاز شهروندان، چه افراد و چه باهمستان‌ها، باشد.

این کتاب مجموعه نوشته‌ها و تصاویری است که نظریه‌ای جامع و دست‌یافتنی برای ساختن شهرها و روستاهای مدرن به دست می‌دهد. این پیشنهادها سرشتی ریاضی‌وار ندارند؛ هدف نهایی آنها ترغیب و نشان‌دادن رویکردی خردمندانه در مسائل برنامه‌ریزی شهری است. این ایده‌ها در بیست سال گذشته در آمریکا و اروپا خردورزی، کارآمدی و توان زیبایی‌شناسانه و فراگیر خود را نشان داده‌اند.

وجوه مدرنیته، ماهیت موضوع در معماری، نقد ایدئولوژی مدرنیست، چشم‌اندازهای شهر گرایی جدید، شهر چند مرزی باهمستان‌های شهری، مدرنتیته معماری سنتی، سودمندی جهانی استادکاری مدرن یا چهارمین انقلاب صنعتی، هماهنگی در معماری سکونتگاه‌ها و… از سرفصل‌های این کتاب هستند.

کتاب معماری باهمستان نوشته لئون کریر با ترجمه سهند لطفی و امیر یدالله‌پور که از سوی دفتر پژوهش‌های فرهنگی منتشر شده در ۴۷۱ صفحه با قیمت ۶۹ تومان در دسترس علاقمندان قرار دارد.

لینک منبع

اینستاگرام نقش شهر ، مفید و متفاوت :

[instagram-feed]

نظرات و تجربیات خود را درباره این مقاله با ما و سایرین به اشتراک بگذارید.

۰ نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.