سیزدهمین جایزه معماری و معماری داخلی ایران فراخوان داد

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۳)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. در صورتی که بخش اول و دوم این مقاله را مطالعه نکرده اید از طریق لینک زیر وارد شوید. بیشتر بخوانید: اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۱) اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش 2)...

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۲)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. در صورتی که بخش اول این مقاله را مطالعه نکرده اید از طریق لینک زیر وارد شوید. اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش 1) سيستم هاي ناوبري فرودگاهها ILS چيست سابقهً پيدايش روشهاي مختلف جهت...

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۱)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. فرودگاه محلي است که براي نشست و برخاست هواپيماها تعيين شده است. در حاليکه فرودگاه هاي کوچک که معمولا با نام هائي ازقبيل aerodrome, airfield ياlanding strip ناميده ميشوند- ممکن است از باندهاي...

اصول طراحی معماری پذیرایی به روش پلان باز

   آیا به دنبال ایده های اتاق نشیمن با طراحی معماری پلان باز هستید؟ زندگی در خانه ای با طرح پلان باز به آرامی به بخشی از زندگی روزمره ما تبدیل شده است ، از یک دفتر خانه در داخل یک اتاق نشیمن گرفته تا یک آشپزخانه. این فضاها باید به خوبی طراحی شده و بتوانند از...

گزارش بخش خبری سایت نقش شهر به نقل از خبرگزاری مهر :

به گزارش خبرگزاری مهر، فصلنامه معماری و ساختمان در این رویداد پروژه‌های مختلف را در مقیاس‌های گوناگون، منطبق با شرایط و مدارک درخواستی، دریافت کرده و در جایزه با تعاریف و معیارهای داوری زیر شرکت می‌دهد:

معیارها:

خلاقیت و نگاهی نو.

توانایی طراح در تحقق مطلوب فعالیت‌ها و تأمین نیازهای روانی و کاربردی در فضای درونی بنا.

چگونگی و میزان نسبت هماهنگی طرح با ساختار اصلی معماری در جهت تأیید و ارتقا کیفی آن.

میزان توجه طراح به بستر اقلیمی، فرهنگی و بومی محل طرح.

دبیرخانه جایزه معماری معماری داخلی ایران، واژه معماری داخلی را به شرح زیر تعریف می‌نماید:

کیفیت فضا معماری: (مطلوبیت روانی، کارایی عملی، محقق شدن فضای مطلوب برای فعالیت‌ها، همنشینی فعالیت‌ها و فضاها، خلاقیت، تأمین نور طبیعی مطلوب و همخوانی با بستر فرهنگی و اقلیمی)

تکنیک: (انتخاب درست مصالح، همخوانی شیوه‌ی ساخت با مصالح، کیفیت نهایی، استفاده از فنون نوین و مناسب ساخت، همنشینی درست تأسیسات با فضاهای داخلی)

عناصر داخلی: (خلاقیت، مصالح، نور پردازی، کارایی عناصر، رنگ، نور، بافت، همنشینی عناصر)

طراحی داخلی: (چیدمان و دکوراسیون) عبارت از خلاقیت، شناخت، ریتم، فرم، رنگ، نقطه‌ی اوج و ترکیب.

اصول و مبانی داوری:

اصول و مبانی داوری علاوه بر در نظر گرفتن موضوع‌های اشاره شده بالا که تعریفی از واژه معماری داخلی است. موارد زیر نیز مد نظر داوران در قضاوت پروژه‌های شرکت‌کنندگان قرار خواهد گرفت.

معماری: کاربری، کالبد، حجم، استراکچر کل بنا، روح، حس، زیبایی.

معماری داخلی: استراکچر داخلی، بدنه‌های داخلی و سقف‌ها عناصر تشکیل‌دهنده کالبدی معماری داخلی (ستون، در، پنجره، …)

تقسیم کاربری به فعالیت‌ها: فعالیت‌هایی که امکان تحقق کاربری را فراهم می‌کنند.

توزیع فعالیت‌ها: تعیین عرصه و حریم (قلمرو) فعالیت‌ها و همنشینی آنها.

چیدمان: امکانات، تجهیزات، مبلمان، اکسسوری

کیفیت فضا: ادراک فضا براساس متریال، بافت، رنگ، نور و ایجاد حس مواجهه حرکت ذهن و بدن، درک و آگاهی: معنا پدید آمدن انس و خاطره (احساس تعلق)

نکته: اهمیت و ارزش بررسی پروژه‌های چاپ شده و شرکت‌کننده در جایزه معماری داخلی ایران که توسط هیئت داوران انجام می‌شود، بسیار دقیق‌تر و صحیح‌تر از بررسی فایل پروژه‌ها و در نهایت انتخاب آن‌ها توسط داوران است.

بنابراین، فصلنامه معماری و ساختمان به عنوان برگزارکننده جایزه، ارسال پروژه‌ها و آثار را تا امروز به صورت یک مرحله‌ای و شیت‌های سایزه A1 در نظر گرفته است.

مهلت ارسال آثار:

ارسال مدارک پروژه به دبیرخانه جایزه از یکشنبه ۱۶ شهریور ماه تا پایان وقت اداری دوشنبه ۲۴ شهریور ماه ۱۳۹۹ تعیین شده است. جلسه داوری چهارشنبه ۲۶ شهریورماه در محل دفتر مجله معماری و ساختمان و مراسم اهدا جوایز پنجشنبه ۳ مهرماه برگزار می‌شود.

توجه: در روند داوری در صورت صلاحدید هیئت داوری از طراح جهت توضیح در مورد پروژه، دعوت به عمل آمده و یا بازدید از پروژه انجام خواهد گرفت.

شرایط و مدارک مورد نیاز:

تذکر: (به صورت اختیاری) شرکت‌کنندگان در سیزدهمین جایزه معماری و معماری داخلی ایران کلیپ کوتاهی (به مدت ۳۰ ثانیه) از پروژه اجرا شده همراه با مدارک اعلام شده و حداکثر تا ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ به دبیرخانه جایزه تحویل می‌کند.

معرفی ساختمان اصلی و زمان ساخت که طرح داخلی مورد نظر در داخل آن اجرا شده است با ارائه نشانی دقیق سایت و در صورت امکان نقشه یک پلان و یک نما از ساختمان اصلی با ذکر مقیاس یا تصاویری از هر یک از نماهای اصلی و محوطه باز ساختمان.

پلان‌ها و برش‌ها یا تصاویر گرافیکی و سه بعدی طرح با ذکر مقیاس و نام فضا (در صورت موجود بودن).

نقشه‌های مربوط به هر یک از عناصر خاص و پیچیده ساخته شده در داخل فضا (اعم از جداکننده سقف‌ها و مبلمان) در مقیاس مناسب. (در صورت موجود بودن)

معرفی طرح اجرا شده در قالب عکس‌های بزرگ و گویا از پروژه که نمایانگر جزئیات طرح و نورپردازی در شب باشند با شرح هر عکس.

توضیحات لازم در مورد زیر بنا و پیشینه بنا، ایده اصلی طراح، اهداف دنبال شده در طراحی، مزایای گزینه انتخاب شده برای اجرا، موانع و محدودیت‌های طرح و اجرا، نقش کارفرما در شکل‌گیری طرح و… همراه با نمودارهای لازم، تصاویر قبل و بعد بنا و هر آنچه که داوران را در قضاوت طرح یاری کند.

کلیه نقشه‌ها و عکس‌ها باید روی فوم بُرد به ابعاد ۵۰ در ۷۰ سانتیمتر (حداقل در ۲ شیت و حداکثر در ۴ شیت) و در یک صفحه توضیحات ارائه شود.

ارائه مدارک ارسالی بر روی لوح فشرده (تنها جهت چاپ در فصلنامه شماره ویژه جایزه) برای کلیه شرکت‌کنندگان اجباری است.

نام پروژه، محل اجرا، نام کارفرما، نام طراح اصلی یا گروه طراحی که با عنوان صاحب اثر شناخته خواهد شد، نشانی و شماره‌های تماس لازم، همکاران اجرایی و تاریخ شروع و خاتمه طرح و ساخت باید به‌صورت جداگانه در یک برگه A4 همراه مدارک توسط شرکت‌کننده به دبیرخانه ارائه می‌شود و کد چهار رقمی به‌عنوان رسید به شرکت‌کنندگان تحویل داده می‌شود.

نام پروژه، نام صاحب اثر، نشانی، شماره تلفن و فکس روی پاکت نوشته شود.

محدودیتی برای ارائه پروژه‌های متعدد متعلق به یک شخص حقیقی و حقوقی وجود ندارد ولی هر یک از آثار بایستی در پاکت‌های جداگانه ارسال شوند. تمامی پروژه‌های شرکت‌کننده در سیزدهمین جایزه معماری معماری داخلی ایران در مجله معماری و ساختمان (شماره ویژه سیزدهمین جایزه معماری داخلی ایران) منتشر می‌شود.

مراسم اهدای جوایز روز ۳ مهر ماه سال ۱۳۹۹ برگزار می‌شود.

مراسم تقدیر از معمار معاصر طبق برنامه هر ساله همزمان با مراسم اهدا جوایز در همان روز ۳ مهرماه برگزار می‌گردد.

معرفی کارفرمایان:

دبیرخانه جایزه معماری معماری داخلی ایران مراتب سپاس و قدردانی خود را از کارفرمایان محترم مربوط به پروژه‌های برنده و تقدیر شده را در مراسم اهدا جوایز اعلام خواهد کرد.

بدین ترتیب که نام کارفرمایان توسط معماران و شرکت‌کنندگان در حین ارسال و ثبت نام در دبیرخانه جایزه (در صورت تمایل ایشان) اعلام می‌شود و سپس در زمان اعلام نتایج داوری در روز مراسم جایزه (همزمان با اهدا جوایز به برندگان)، به عملکرد مثبت کارفرمای پروژه نیز اشاره خواهد شد و ایشان نیز همراه با معمار پروژه به جایگاه خواهند آمد و لوح سپاس خود را دریافت می‌کنند.

هیئت داوران:

مهرداد ایروانیان

کوروش رفیعی

سام طهرانچی

محمدرضا قانعی

شهاب میرزاییان

جوایز:

(با بررسی: کیفیت فضا، تکنیک، عناصر داخلی، طراحی داخلی و چیدمان) با شرایط زیر و به برندگان تعلق می‌گیرد:

۱ جایزه معماری معماری داخلی به پروژه‌های بازسازی و مرمت در دو زیر گروه مسکونی و عمومی و به شرح زیر تعلق می‌گیرد:

ضمن معرفی و انتشار رتبه‌های اول و دوم مسکونی و عمومی، نشان (لوح افتخار) و مدرک ارزشیابی جایزه را دریافت می‌کنند.

۲ جایزه معماری معماری داخلی به پروژه‌های اجرا شده در دو زیر گروه ساختمان‌های مسکونی و عمومی و به شرح زیر تعلق می‌گیرد:

ضمن معرفی و انتشار رتبه‌های اول و دوم مسکونی و عمومی، نشان (لوح افتخار) و مدرک ارزشیابی جایزه را دریافت می‌کنند.

زمان‌بندی و مهلت ارسال آثار:

ارسال مدارک و شیت‌های مربوط به شرکت‌کنندگان جایزه: ۱۶ شهریور ماه ۱۳۹۹ به مدت یک هفته

جلسه داوری: چهارشنبه ۲۶ شهریورماه ۱۳۹۹ در محل دفتر مجله معماری و ساختمان

مراسم اهدا جوایز: ۳ مهرماه ۱۳۹۹

توجه: ثبت نام و ارسال پروژه در سیزدهمین دوره جایزه معماری و معماری داخلی ایران به رسم هر سال رایگان و بدون پرداخت هیچگونه هزینه‌ای است.

لینک منبع

اینستاگرام نقش شهر ، مفید و متفاوت :

[instagram-feed]

نظرات و تجربیات خود را درباره این مقاله با ما و سایرین به اشتراک بگذارید.

۰ نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.