کتاب "هنر طراحی ایرانی اسلامی" به مرحله چاپ رسید / محمد خزایی و گردآوری چهار هزار نقش بازسازی شده نقوش

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۳)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. در صورتی که بخش اول و دوم این مقاله را مطالعه نکرده اید از طریق لینک زیر وارد شوید. بیشتر بخوانید: اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۱) اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش 2)...

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۲)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. در صورتی که بخش اول این مقاله را مطالعه نکرده اید از طریق لینک زیر وارد شوید. اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش 1) سيستم هاي ناوبري فرودگاهها ILS چيست سابقهً پيدايش روشهاي مختلف جهت...

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۱)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. فرودگاه محلي است که براي نشست و برخاست هواپيماها تعيين شده است. در حاليکه فرودگاه هاي کوچک که معمولا با نام هائي ازقبيل aerodrome, airfield ياlanding strip ناميده ميشوند- ممکن است از باندهاي...

اصول طراحی معماری پذیرایی به روش پلان باز

   آیا به دنبال ایده های اتاق نشیمن با طراحی معماری پلان باز هستید؟ زندگی در خانه ای با طرح پلان باز به آرامی به بخشی از زندگی روزمره ما تبدیل شده است ، از یک دفتر خانه در داخل یک اتاق نشیمن گرفته تا یک آشپزخانه. این فضاها باید به خوبی طراحی شده و بتوانند از...

به گزارش بخش خبری سایت نقش شهر ،



سرویس فرهنگ و ادبیات هنرآنلاین: محمد خزایی هنرمند گرافیست و نویسنده، با این توضیح که کتاب “هنر طراحی ایرانی اسلامی” در پروسه چاپ قرار گرفته و تا فصل تابستان منتشر می‌شود به هنرآنلاین گفت: این اثر در سال ۱۳۹۰ آماده چاپ بود ولی به دلیل حجم زیاد و مشکل کاغذ نشر آن به تاخیر افتاد تا این‌که انتشارات سمت پذیرفت کتاب را به صورت تمام رنگی منتشر کند. اما از آن جایی که نیمی از تصاویر را سیاه و سفید گرفته بودم و نیمی رنگی، دوباره به موزه‌ها و جاهای مختلف دنیا سفر کردم تا تصویر رنگی تهیه کنم که این کار هم دو سال طول کشید.

او که پانزده سال برای تدوین و نگارش این کتاب وقت گذاشته است، افزود: انتشار کتاب “کیمیای نقش” در سال ۱۳۶۷ که شامل ۴۰۰ طراحی و متن مختصری درباره نگارگری ایرانی بود بسیار مورد استقبال قرار گرفت؛ به همین دلیل کار کردن روی این موضوع را ادامه دادم و شروع کردم به گردآوری آثار طراحی ایرانی که ۹۰ درصد آن در خارج از کشور و موزه‌های شخصی نگهداری می‌شوند که نتیجه آن مجموعه‌ای شامل ۱۵۰۰ طراحی شد.

خزایی این کتاب حدود ۱۰۶۰ صفحه‌ای را اثری جامع درباره هنر طراحی ایرانی در دوره اسلامی دانست و ادامه داد: به ۸۰ درصد این آثار در ایران پرداخته نشده است و کتاب “هنر طراحی ایرانی اسلامی” متن کاملی درباره تاریخ نگارگری با تاکید بر هنر طراحی ایرانی است. حتی از طراحی روی سنگ که بسیار دقیق در دوره ساسانیان در تخت جمشید اجرا شده در این مجموعه هست تا آخر دوره قاجار.

او همچنین مشغول گردآوری مجموعه‌ای است که حدود چهار هزار نقش بازسازی شده از بناها و هنر ایران از نقوش گیاهی، کتیبه هندسه‌ای، انسانی و حیوانی را در برمی‌گیرد و این پژوهش در ۵-۶ جلد کتاب تدوین خواهد شد.

خزایی که آرشیو قابل توجهی از هنر ایران به ویژه دوره اسلامی گردآوری کرده به فکر تدوین کتابی با عنوان “تاریخ هنر تزیینی ایرانی” است و این کار را منوط به وقت و فرصت لازم دانست و افزود: همچنین مجموعه دیگری دارم که کار پژوهش آن پایان یافته و به “عَلَم‌” اختصاص دارد از دوره صفویه تا آخر قاجار و به بررسی حدود ۴۰۰ عَلَم پرداختم.

آخرین کتاب منتشر شده خزایی “منار جام‌” با زیر عنوان کتیبه‌ها و نقوش تزیینی و مفاهیم نمادین، نام دارد که به مناسبت همایش ملی “آجر و آجرکاری در هنر و معماری ایران”، از سوی موسسه متن فرهنگستان هنر منتشر شد.

محمد خزایی عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، فارغ‌التحصیل مقاطع لیسانس و فوق‌لیسانس گرافیک از دانشگاه‌های تهران و تربیت مدرس و دکترای گرافیک (هنر اسلامی) از دانشگاه بیرمنگهام انگلستان است. خزایی همراه با ادامه تحصیل به خلق آثار هنری پرداخت که منجر به حضورش در نمایشگاه‌های انفرادی و گروهی داخلی و خارجی شد. “کیمیایی نقش” (مجموعه آثار طراحی ایرانی از مغول تا آخر صفوی، “هزار نقش”،  “هنر اسلامی ایران در اوایل دوره اسلامی” به زبان انگلیسی در لندن، “هنر اسلامی” مجموعه مقالات اولین همایش هنر اسلامی و “مبانی هنرهای تجسمی” (ترجمه) با همکاری سیدمحمد آوینی از جمله آثار نشر یافته اوست.

 

از : هنر آنلاین – لینک منبع

اینستاگرام نقش شهر ، مفید و متفاوت :

نظرات و تجربیات خود را درباره این مقاله با ما و سایرین به اشتراک بگذارید.

۰ نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.