کتاب «معماری مافوق طبیعی»، تصویری شفاف از معماری بایونیک

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۳)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. در صورتی که بخش اول و دوم این مقاله را مطالعه نکرده اید از طریق لینک زیر وارد شوید. بیشتر بخوانید: اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۱) اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش 2)...

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۲)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. در صورتی که بخش اول این مقاله را مطالعه نکرده اید از طریق لینک زیر وارد شوید. اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش 1) سيستم هاي ناوبري فرودگاهها ILS چيست سابقهً پيدايش روشهاي مختلف جهت...

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۱)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. فرودگاه محلي است که براي نشست و برخاست هواپيماها تعيين شده است. در حاليکه فرودگاه هاي کوچک که معمولا با نام هائي ازقبيل aerodrome, airfield ياlanding strip ناميده ميشوند- ممکن است از باندهاي...

اصول طراحی معماری پذیرایی به روش پلان باز

   آیا به دنبال ایده های اتاق نشیمن با طراحی معماری پلان باز هستید؟ زندگی در خانه ای با طرح پلان باز به آرامی به بخشی از زندگی روزمره ما تبدیل شده است ، از یک دفتر خانه در داخل یک اتاق نشیمن گرفته تا یک آشپزخانه. این فضاها باید به خوبی طراحی شده و بتوانند از...

گزارش بخش خبری سایت نقش شهر به نقل از خبرگزاری مهر :

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «معماری مافوق طبیعی» در هفت فصل با عنوان‌های ژئو سفر (زمین کره)، اتمسفر (هوا کره)، هیدروسفر (آب کره)، زیست‌کره میکروبی، زیست‌کره گیاهی، زیست‌کره حیوانی و نوسفر (کره مبتنی بر تفکر انسان)، به قلم مشترک بلین برونل و مارک سوگهمر تالیف شده و توسط مازیار آصفی و ساناز سعادتی‌فر به فارسی ترجمه شده است.

این کتاب تلاش دارد بتواند ارتباط میان معماری و طبیعت را به مرحله‌ای فراتر از معمول برده و با مطرح کردن گونه‌ای معماری از جنس مافوق طبیعی، این ارتباط را بیش از پیش تقویت کند. این اثر با معرفی همه‌جانبه این ارتباط و تبیین موضوعاتی مانند الهام از زمینه‌های مختلف طبیعت همچون زمین، آب، هوا، گیاهان و …، سعی دارد ذهن طراحان، مهندسان و بهره‌برداران را به اهمیت به‌کارگیری ماهرانه طبیعت و فرایندهای آن جلب کند.

نویسندگان «معماری مافوق طبیعی»، قصد دارند به رابطه در حال تغییر بین محیط طراحی شده و دنیای طبیعی بپردازند و فرصت‌هایی را که از این تغییرات به‌وجود می‌آیند را بیان کنند. این اثر، برای طیف گسترده‌ای از مخاطبان اعم از معماران، مهندسان، هنرمندان و دانشمندان و مشتاقان محیط زیست نوشته شده و سه هدف اصلی دارد: منسجم بودن، مفهومی بودن و کاربردی بودن.

در بخشی از پیشگفتار کتاب، درباره مفهوم «مافوق طبیعی» و اهمیت این موضوع در معماری، آمده است: در دنیای مرتبط پیچیده امروزی، روش‌های متعددی برای طراحی و ساخت معماری‌هایی که از طبیعت الهام گرفته‌اند، وجود دارد و همان‌طور که ایده‌ها و فرآیندها در سراسر جهان ترکیب شده و گسترش می‌یابند، آن‌ها نیز از طریق آستانه‌ای بحرانی در فرهنگ، به حالت «مافوق طبیعی» انتقال می‌یابند که موضوع این کتاب است.

مافوق طبیعی، معمولاً به حالتی موجود در طبیعت یا شکل‌گرفته در طبیعت گفته می‌شود؛ با این‌حال در گفتمان‌های معاصر، به‌طور فزاینده‌ای برای نشان دادن وضعیتی که فراتر از طبیعت وحشی است به‌کار رفته که در آن مرز بین طبیعی و مصنوعی، مبهم و نامطلوب است. این کتاب نقشه‌ای از تغییرات تاریخی و جاری در روابط بین درک جامعه از جهان طبیعی، شیوه‌های مادی و فناوری‌ها و نیز تولید معماری ترسیم می‌کند. پروژه‌های موجود در کتاب، انواع مختلفی از ایده‌ها و آثار را که از این تغییرات به‌وجود آمده‌اند، نمایش می‌دهد.

نخستین چاپ کتاب «معماری مافوق طبیعی» در ۲۹۲ صفحه با شمارگان یک هزار نسخه با قیمت ۳۵ هزار تومان از سوی دانشگاه هنر اسلامی تبریز راهی بازار نشر شده است.

لینک منبع

اینستاگرام نقش شهر ، مفید و متفاوت :

نظرات و تجربیات خود را درباره این مقاله با ما و سایرین به اشتراک بگذارید.

۰ نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.