طرح لغو محدودیت ارتفاع در جماران از برنامه شورای‌عالی‌معماری خارج شود

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۳)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. در صورتی که بخش اول و دوم این مقاله را مطالعه نکرده اید از طریق لینک زیر وارد شوید. بیشتر بخوانید: اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۱) اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش 2)...

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۲)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. در صورتی که بخش اول این مقاله را مطالعه نکرده اید از طریق لینک زیر وارد شوید. اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش 1) سيستم هاي ناوبري فرودگاهها ILS چيست سابقهً پيدايش روشهاي مختلف جهت...

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۱)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. فرودگاه محلي است که براي نشست و برخاست هواپيماها تعيين شده است. در حاليکه فرودگاه هاي کوچک که معمولا با نام هائي ازقبيل aerodrome, airfield ياlanding strip ناميده ميشوند- ممکن است از باندهاي...

اصول طراحی معماری پذیرایی به روش پلان باز

   آیا به دنبال ایده های اتاق نشیمن با طراحی معماری پلان باز هستید؟ زندگی در خانه ای با طرح پلان باز به آرامی به بخشی از زندگی روزمره ما تبدیل شده است ، از یک دفتر خانه در داخل یک اتاق نشیمن گرفته تا یک آشپزخانه. این فضاها باید به خوبی طراحی شده و بتوانند از...

به گزارش بخش خبری سایت نقش شهر به نقل از خبرگزاری ایرنا،

«علی اعطا» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این نامه اعلام شده‌است که حسینیه جماران واقع در محله جماران در محدوده منطقه یک شهرداری تهران به عنوان یک اثر دارای شئون ملی در سال ۶۷ به شماره ۱۸۵۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.  

وی با بیان اینکه محله جماران نیز به‌عنوان یک بافت ارزشمند مسکونی و روستایی دارای ارزش هویتی، تاریخی، فرهنگی، معنوی و انقلابی به شمار می آید، افزود:  به موجب مفاد اسناد فرادست از جمله سند طرح جامع و طرح تفصیلی و همچنین مصوبات کمیسیون ماده ۵ و شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، برای محدوده‌ها و محلات دارای ارزش تاریخی، میراثی، فرهنگی، طبیعی و معنوی طرح های ویژه، تصویب و ابلاغ می‌شود که در همین راستا برای محله جماران نیز طرح ویژه ای با محدودیت ارتفاع (۲ و۳ طبقه) در سال ۱۳۹۰ مصوب شده و ملاک عمل است.

اعطا ادامه داد:  البته سابقه توجه به ضرورت حفظ بافت محله جماران مربوط به سال ۱۳۷۳ بوده که طی صورتجلسه شماره ۲۴۲  مورخ ۱۵ شهریور ۱۳۷۳ کمیسیون ماده پنج شهر تهران و بنا بر در خواست وزیر وقت کشور مبنی بر حفظ بافت سنتی محله جماران و به‌خصوص بیت حضرت امام خمینی (ره) مقرر شد تا محدوده پیرامون این بافت به صورت موجود حفظ شود.

رییس کمیته معماری شورای اسلامی شهر تهران در ادامه افزود: البته چنین طرح ها و محدودیت هایی برای ده‌ها محله و محدوده دیگر در شهر تهران همانند اوین، درکه، دربند، کن، فرحزاد، ده ونک، کاشانک، شهر قدس، بافت تاریخی مناطق مرکزی شهر، محدوده و اطراف مجلس شورای اسلامی جدید، اطراف برخی پادگان ها، شهرک راه آهن و چندین شهرک دیگر در منطقه ۲۲،  اطراف بناهای تاریخی و میراثی و صدها محله و محدوده دیگر نیز در سراسر کشور مصوب شده و ملاک عمل قرار گرفته است.  

به گفته وی در این نامه اعلام شده که بر اساس بند ۳۴ ذیل ماده ۸۰ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور مصوب ۱۱ خرداد ۱۳۷۵ با اصلاحات و الحاقات بعدی «بررسی و تأیید طرح های هادی و جامع شهرسازی و تفصیلی و حریم و محدوده قانونی شهرها پس از ارائه آن توسط شهرداری و ارسال به مراجع ذیربط قانونی جهت تصویب نهایی» جزء وظایف شوراهای اسلامی شهر است و بند ۳۴ ذیل ماده ۸۰ بیانگر اهمیت و ضرورت تهیه طرح‌ها و پیشنهادها در سطوح مدیریت شهری و اعلام نظر نمایندگان مستقیم شهروندان در شوراهای اسلامی شهرها از منظر منافع عمومی و مصلحت شهر و شهروندان است.

اعطا تاکید کرد: از آنجا که ارائه گزارش پیرامون طرح تفصیلی محله جماران پیرو دستور رئیس جمهوری در دستور جلسه آتی شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در روز دوشنبه ۱۳ مرداد (فردا) قرار دارد؛ با توجه به این نکته که لغو طرح تفصیلی ویژه جماران و یا هر گونه رفع محدودیت ارتفاعی در آن علاوه بر آنکه هویت تاریخی محله را خدشه دار می کند، می تواند آغازگر موج نارضایتی گسترده ای میان ساکنان و ذینفعان سایر محدوده های دارای طرح های ویژه با محدودیت های ساخت و ساز در شهر تهران و سایر شهرهای کشور باشد.

وی از وزیر راه خواست تا با عنایت به توضیحات فوق، به منظور انجام بررسی‌های همه‌جانبه فنی – کارشناسی و فرهنگی – اجتماعی توسط شورای اسلامی شهر و شهرداری تهران و اعلام نتایج بررسی‌ها به شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران، موضوع طرح مذکور از دستور کار جلسه آتی آن شورا خارج شود و طرح مجدد آن پس از ارائه نتایج بررسی‌های شورا و شهرداری در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران مطرح شود.

به گزارش ایرنا؛ چندی پیش اخباری مبنی بر ساخت و ساز غیر مجاز در محله جماران از سوی نهاد ریاست جمهوری منتشر شد؛ «محسن هاشمی» رییس شورای اسلامی شهر تهران در این خصوص گفت: «درباره ملک جماران به آقای دکتر روحانی ظلم شد زیرا این خانه متعلق به نهاد ریاست جمهوری و نه شخص رئیس‌جمهوری است.»

لینک منبع

اینستاگرام نقش شهر ، مفید و متفاوت :

نظرات و تجربیات خود را درباره این مقاله با ما و سایرین به اشتراک بگذارید.

۰ نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.