اصول انتخاب مبلمان در طراحی دکوراسیون داخلی

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۳)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. در صورتی که بخش اول و دوم این مقاله را مطالعه نکرده اید از طریق لینک زیر وارد شوید. بیشتر بخوانید: اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۱) اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش 2)...

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۲)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. در صورتی که بخش اول این مقاله را مطالعه نکرده اید از طریق لینک زیر وارد شوید. اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش 1) سيستم هاي ناوبري فرودگاهها ILS چيست سابقهً پيدايش روشهاي مختلف جهت...

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۱)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. فرودگاه محلي است که براي نشست و برخاست هواپيماها تعيين شده است. در حاليکه فرودگاه هاي کوچک که معمولا با نام هائي ازقبيل aerodrome, airfield ياlanding strip ناميده ميشوند- ممکن است از باندهاي...

اصول طراحی معماری پذیرایی به روش پلان باز

   آیا به دنبال ایده های اتاق نشیمن با طراحی معماری پلان باز هستید؟ زندگی در خانه ای با طرح پلان باز به آرامی به بخشی از زندگی روزمره ما تبدیل شده است ، از یک دفتر خانه در داخل یک اتاق نشیمن گرفته تا یک آشپزخانه. این فضاها باید به خوبی طراحی شده و بتوانند از...

اسباب و اثاثیه، یکی از گروه عناصر طراحی است که تقریباً بطور کامل در قلمرو طراحی داخلی قرار می‌گیرد. با اینکه دیوار، کف، سقف، در و پنجره در طراحی معماری ساختمان پایه‌ریزی می‌شوند اما گزینش و چیدمان عناصر داخلی متحرک -مبلمان، بهسازی پنجره و لوازم فرعی- درون فضاهای ساختمان از مهمترین وظایف طراحی داخلی است.اسباب و اثاثیه واسطه‌ای است بین معماری و افراد. آنها گذاری در فرم و مقیاس را میان فضای داخلی و فرد ارائه می‌کنند. اسباب و اثایه با ایجاد آسودگی و سودمندی در فعالیت‌ها و وظایف ما، فضاهای داخلی را سکونت‌پذیر می‌سازند. در این مقاله به بررسی اصول انتخاب مبلمان در طراحی دکوراسیون داخلی میپردازیم.

جهت سفارش طراحی معماری و طراحی دکوراسیون داخلی توسط مهندسین با تجربه و خلاق با ما در تماس باشید.

تماس با ما

مبلمان مورد استفاده در فضاهای عمومی

طراحان داخلی معمولاً میان اسباب و اثاثیۀ بازرگانی و مسکونی تفاوت قائل می‌شوند. اسباب و اثاثیه اداری -میزها، صندلی‌ها و سیستم‌های دیوارک مدولار- گهگاهی بنام «اسباب و اثاثیۀ پیمان» خوانده می‌شوند. این تفاوت می‌تواند ریشه در سبک، پایایی با مقاومت در برابر آتش داشته باشد. برخی نمونه‌ها در هر دو محیط بازرگانی و مسکونی، عملکردی خوب و برابر دارند. با پیدایش دفاتر خانگی، هم‌اکنون بسیاری از نمونه‌های چلیپایی در بازار موجود است

فضاهای روباز مورد استفاده عموم، معمولاً نیازمندی شدیدتری به امنیت در برابر آتش دارند. نیازمندی‌های دسترس‌پذیری بر اسباب و اثاثیه فضاهای عمومی و کاری نیز تاثیرگذارند. ساختمان‌هایی که از آن‌ها بسیار استفاده می‌شود -کلاس درس، ساختمان بهداشتی و رستوران- به اسباب و اثاثیه‌ای بسیار پایا و خوش-ساخت نیازمنداند.

مبلمان در طراحی دکوراسیون داخلی

مبلمان در طراحی دکوراسیون داخلی

تاثیر مبلمان در دکوراسیون داخلی

مبلمان، گذشته از انجام کارکردهای خاص، در شخصیت دیداری محیط‌های داخلی نیز نقش دارد. فرم، خطوط، رنگ، بافت و مقیاس تکه‌های منفرد و همچنین سازماندهی فضایی آن‌ها نقشی عمده در پایه‌ریزی ویژگی‌های نمودی اتاق دارد.

تکه‌ها می‌توانند فرمی خطی، سطحی یا حجمی داشته، راست گوشه‌ای خمیده باشند؛ خطوطشان ممکن است راست خط، خمیده خط، زاویه دار یا آزاد باشد. آن‌ها می‌توانند تناسباتی افقی و عمودی داشته باشند؛ می‌توانند سبک و هوایی با محکم و صلب باشت. بافت‌شان ممکن است صاف و درخشان، هموار و اطلسی، گرم و مخمل‌نما یا زبر و سنگین باشد؛ رنگشان می‌تواند کیفیتی طبیعی یا شفاف، دمایی گرم یا سرد، و ارزشی روشن یا کدر داشته باشد.

همچنین بخوانید:

 

مبلمان در طراحی دکوراسیون داخلی

مبلمان در طراحی دکوراسیون داخلی

ترکیب مبلمان سنتی و مدرن

امروزه بسیاری از طرح‌ها، مبلمان‌های دوره‌های مختلف تاریخی را با تکه‌های امروزین در هم می‌آمیزند. بیشتر طراحان در پی طراحی اتاق‌های دوره‌ای نیستند، هر چند که این نمونه‌ها برای محیط‌های تاریخی یا کارفرمایی با کلکسیونی از عتیقه‌جات مناسب است. منابع فرهنگی و تاریخی به چیدمان مبلمان و گزینش پرداخت‌ها و لوازم جانبی و همچنین تکه‌های مبلمان کشیده می‌شوند، طرح‌هایی از گذشته که تا به امروز دوام آورده‌اند هنوز هم تولید می‌شوند، هر چند که بسیاری از بازتولیدها از کیفیت آن مصالح، استادکاری یا پایایی اولیه بی‌بهره‌اند.مبلمان عنیقه، دست کم ۱۰۰ سال پیش باز شناسایی شد. عتیقه‌جات اغلب توسط افراد، کشورها، دوره‌ها یا فرهنگ‌هایی بزرگ هویت می‌یابد. تکه‌هایی اصیل با شرایط خوب معمولاً گران هستند.مبلمان مدرن، تکه‌هایی را در بر می‌گیرد که در اواخر قرن ۱۹ و ابتدای قرن ۲۰ توسط طراحانی چون میکائیل توئت، چارلز رنی مکینتاش و استادکاران جنبش باوهاوس تولید شده‌اند.مبلمان امروزین تکه‌هایی را در بر می‌گیرد که کار طراحان امروزی است.

راحتی مبلمان

مبلمان می‌تواند، بسته به کیفیت طرحش، آسودگی فیزیکی را به شیوه‌ای ملموس و واقعی عرضه یا محدود کند. چنانچه صندلی‌ای ناراحت است یا میزی برای استفاده، زیادی کوتاه یا بلند باشد، بدن‌مان باخبرمان خواهد ساخت. بازجست‌های آشکار وجود دارد که به ما می‌گویند آیا تکه‌ای از مبلمان برای استفاده‌ی مورد نظرش مناسب است یا نه؟بنابراین، عوامل انسانی بر فرم، تناسب و مقیاس مبلمان تاثیری بسزا دارند. مبلمان باید، برای ایجاد سودمندی و آسودگی در اجرای وظایفمان، به گونه‌ای طراحی شود که اول از همه به ابعاد ما، آزادی‌های مورد نیاز الگوهای حرکت ما و ماهیت فعالیت‌هایمان پاسخ دهد یا با آن‌ها متناسب باشد.البته، دریافت ما از آسودگی مشروط است به ماهیت وظیفه یا فعالیتی که اجرا می‌شود، پایایی آن و دیگر عوامل محیطی همچون کیفیت نورپردازی و حتی وضعیت ذهنی‌مان. گهگاهی، کارایی عنصر مبلمان می‌تواند به استفاده صحیحش (آگاهی از چگونگی استفاده از آن) بستگی داشته باشد.

مبلمان در طراحی دکوراسیون داخلی

مبلمان در طراحی دکوراسیون داخلی

شیوه چیدمان مبلمان در فضا

شیوۀ چیدمان مبلمان در اتاق بر چگونگی استفاده و ادراک فضا اثرگذار خواهد بود. مبلمان می‌تواند براحتی بسان شیی تندیس‌گون در فضا قرار گیرد. با وجود این، بیشتر اوقات مبلمان در گروه‌بندی‌های کاربردی سازمان می‌یابد. این گروه‌بندی‌ها هم می‌توانند، به نوبۀ خود، برای سازماندهی و ساخت فضا چیدمان یابند.بیشتر مبلمان‌ها متشکل از تکه‌های واحد یا منفردی هستند که در چیدمان‌شان، انعطاف‌پذیری را مورد توجه قرار می‌دهند. تکه‌ها متحرک‌اند و ممکن است از چندین عنصر تخصصی و همچنین ترکیبی از فرم‌ها و سبک‌ها متشکل شوند.از سوی دیگر، چیدمان‌های درون ساخت مبلمان، استفادۀ انعطاف‌پذیر از فضای بیشتر را مد نظر قرار می‌دهند. بطور کلی، پیوستگی فرم بیشتری در میان عناصر مبلمان با فواصل میان آن‌ها وجود دارد.

مبلمان در طراحی دکوراسیون داخلی

مبلمان در طراحی دکوراسیون داخلی

انتخاب تعداد و نوع مبلمان

تعداد و نوع مبلمان اتاق خواب به اندازۀ اتاق، سبک پروژه و نیازهای استفاده‌کننده مورد نظر بستگی دارد. اتاق خوابی با گنجۀ تمام‌قد جدا یا اتاق آرایش ممکن است به تکه‌های کمتری از مبلمان واحد برای انبار نیاز داشته باشد. اتاق خواب کودک می‌تواند کارکردی دوگانه در مقام اتاق بازی یا فضای مطالعه داشته باشد، حال آن‌که اتاق خواب‌های میهمان ممکن است امکانات جایگزین مانند دفاتر خانگی، اتاق خیاطی یا اتاق انبار داشته باشند. اتاق خواب‌هایی که ممکن است تجهیزات کامپیوتری یا شنیداری و ویدئویی داشته باشند، به تمهیدات ویژه سیم‌کشی نیاز دارند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

اینستاگرام نقش شهر ، مفید و متفاوت :

[instagram-feed]

نظرات و تجربیات خود را درباره این مقاله با ما و سایرین به اشتراک بگذارید.

۰ نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.