بررسی باستان‌شناختی مجموعه معماری دستکند روستای آب اسک آمل/ وجود دستکند‌های مجموعه‌ای در ۱۳ نقطه لاریجان

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۳)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. در صورتی که بخش اول و دوم این مقاله را مطالعه نکرده اید از طریق لینک زیر وارد شوید. بیشتر بخوانید: اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۱) اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش 2)...

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۲)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. در صورتی که بخش اول این مقاله را مطالعه نکرده اید از طریق لینک زیر وارد شوید. اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش 1) سيستم هاي ناوبري فرودگاهها ILS چيست سابقهً پيدايش روشهاي مختلف جهت...

اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش ۱)

در این مقاله به بررسی اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه خواهیم پرداخت. فرودگاه محلي است که براي نشست و برخاست هواپيماها تعيين شده است. در حاليکه فرودگاه هاي کوچک که معمولا با نام هائي ازقبيل aerodrome, airfield ياlanding strip ناميده ميشوند- ممکن است از باندهاي...

اصول طراحی معماری پذیرایی به روش پلان باز

   آیا به دنبال ایده های اتاق نشیمن با طراحی معماری پلان باز هستید؟ زندگی در خانه ای با طرح پلان باز به آرامی به بخشی از زندگی روزمره ما تبدیل شده است ، از یک دفتر خانه در داخل یک اتاق نشیمن گرفته تا یک آشپزخانه. این فضاها باید به خوبی طراحی شده و بتوانند از...

به گزارش بخش خبری سایت نقش شهر،

نخستین فصل پروژه بررسی و شناسایی باستان شناختی و خواناسازی مجموعه معماری دستکند روستای آب اسک بخش لاریجان شهرستان آمل استان مازندران در حال انجام است.

به گزارش ایلنا، نرگس علائی بخش (سرپرست هیئت باستان شناسی) گفت: نخستین فصل از مطالعات باستان شناختی دستکندهای روستای آب اسک بخش لاریجان شهرستان آمل استان مازندران با مجوز پژوهشگاه و با هدف  شناسایی، خواناسازی، ثبت و ضبط مجموعه معماری دستکند این روستا در حال انجام است.


به گفته این باستان‌شناس، معماری دستکند شیوه‌ای از معماری اﺳﺖ که گاهی در درون زمین و گاهی مانند این مجموعه در دل صخره‌ها قرار دارد و عمده ﻓﻀﺎها در اﯾﻦ روش با کنده‌کاری در دل صخره‌ها به‌وسیله ابزارهایی نظیر تیشه و کلنک ﺑﻪ وﺟﻮد ﻣﯽآﯾﺪ.


علائی بخش خاطرنشان کرد: علی رغم کثرت تعداد این گونه فضاها در سایر نقاط ایران از جمله لرستان، کردستان، همدان، خراسان، آذربایجان و… از سوی محققان کمتر مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است.


سرپرست هیئت باستان شناسی افزود: در ۱۳ نقطه از منطقه لاریجان دستکندهایی به صورت مجموعه‌ای وجود دارد که بزرگترین آنها با تعدادی بالغ بر ۱۵۰ دستکند مربوط به روستای آب اسک است.


او با بیان اینکه هنوز اظهار نظر قطعی در مورد کابری این دستکندها امکانپذیر نیست گفت: براساس مطالعات و بررسی‌های به عمل آمده و شکل و فرم معماری دستکندها کاربری‌هایی نظیر سکونتگاهی، مذهبی، تدفینی، دفاعی و همچنین بر اساس کاربری‌های فعلی محل نگهداری احشام برای آنها متصور است.

لینک منبع

اینستاگرام نقش شهر ، مفید و متفاوت :

نظرات و تجربیات خود را درباره این مقاله با ما و سایرین به اشتراک بگذارید.

۰ نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.